In februari en maart ontving het Lalla Rookh Museum weer schenkingen vanuit de Hindostaanse gemeenschap in Suriname en Nederland. De familie Alihoesen doneerde een handgemaakte houten opklapstoel, die vroeger op nauta’s (feesten) werd gebruikt.

Dhr. Radjin Thakoerdin van communicatiebureau SAMPRESHAN gaf een exemplaar van het door hen in 2016 uitgegeven Hindi woordenboek (Nederlands-Hindi en Hindi-Nederlands). Klik hier voor informatie over het kopen van het boek.

Dhr. Motilall R. Marhé schonk twee boeken van zijn hand aan het museum: ‘Sarnami Byakaran; Een elementaire grammatica van het Sarnami’ en ‘Hindostaanse voornamen’, een verzameling van meer dan 3000 hindoe- en moslimnamen met hun betekenissen.

Op vrijdag 16 maart jl. ontving het Lalla Rookh Museum van de heer André Saheblal het boek ‘Het geslacht Saheblall 724/Oo – Kubraji 664/Oo en descendenten’. Door de uitgebreide beschrijving van het leven van zijn ouders, die in 1912 als contractarbeiders uit India naar Suriname kwamen, en zijn autobiografie in het laatste hoofdstuk, krijgt de lezer een goede impressie van het leven in Suriname destijds. Klik hier om de opname van Trishul TV van de overhandiging te bekijken.

Hartelijk dank aan allen voor hun bijdragen! Zo bouwen wij samen aan een bewaarplaats van het Hindostaans cultureel erfgoed.