SCHENKINGEN JANUARI 2018

Ook deze maand ontving het Lalla Rookh Museum weer een paar bijzondere schenkingen. Op vrijdag 26 januari jl. schonk mw. S. Ramdin een choli, een kort blousje dat boven een lange rok, de ghagra, werd gedragen door de Hindostaanse contractarbeidsters, en een be-gáṟṉ ke lotá, een koperen kruik met bolle bodem, met een staander. Beide voorwerpen zijn nog door haar overgrootouders uit India meegenomen, toen zij als contractarbeiders naar Suriname kwamen.

In maart 2017 vond het Sarnámi Seminar plaats in Den Haag met sprekers uit Nederland en Suriname. Alle presentaties en lezingen werden opgenomen in de publicatie Sarnámi, een kleine taal met een grote opgave. Op 22 januari jl. schonk de organisatie van het seminar twee exemplaren aan het Lalla Rookh Museum. Op onderstaande foto ziet u drs. K. Bajnath (L), spreker op het seminar, en drs. B. Mahabier (R), spreker en redactielid van de publicatie met de twee exemplaren die zij aan het Lalla Rookh Museum schonken.

Hartelijk dank aan de schenkers voor de waardevolle aanvullingen op onze collectie!