De collectie is opgebouwd met hulp van de Hindostaanse gemeenschap. Via de media zijn oproepen gedaan om voorwerpen die van betekenis zijn voor de Hindostaanse cultuur en geschiedenis aan het museum te schenken of uit te lenen. Voor de opening van het museum werden speciale intakedagen georganiseerd. Op deze dagen konden mensen voorwerpen naar het museum brengen. Deze werden ter plekke bekeken, beschreven en opgenomen in de collectie. De bestuursleden en vrijwilligers zijn ook op pad gegaan buiten de stad en hebben huis-aan-huis gevraagd of mensen stukken aan het museum wilden uitlenen of schenken. 

De collectie bevat gebruiksvoorwerpen van vroeger, historische documenten, religieuze attributen, authentieke sieraden en muziekinstrumenten, kledingstukken, een echte 'boerki-wagi' en een replica van een pinahut. 

Wij zijn op zoek naar voorwerpen!

De collectie van het museum is nog steeds in opbouw. Uw hulp is hierbij hard nodig! Heeft u thuis een voorwerp, foto, document of kledingstuk dat typisch Hindostaans is? Neemt u alstublieft contact met ons op. Zo kunnen ook anderen deze waardevolle tastbare herinneringen zien en erover leren. 

In 2017 verzamelen wij vooral voorwerpen, foto's, attributen enzovoorts die te maken hebben met het Hindoe huwelijk of Islamitisch huwelijk bij Hindostanen. Maar als u andere voorwerpen hebt, die mogelijk interessant zijn voor het museum, vernemen wij dat graag.