Er is een speciaal programma voor scholen. Na de inleiding wordt de groep in tweeën gesplitst. Een groep bekijkt de documentaire Tetary, over strijd, moed en opoffering in de bovenzaal en de andere groep maakt opdrachten op de tentoonstelling. Tijdens de opdrachten verdiepen de leerlingen zich in kleine groepjes in een onderdeel van de tentoonstelling. Hierna vertellen zij aan elkaar als echte museumgidsen waar hun deel over gaat. Na ongeveer een uur wisselen de groepen. Het bezoek wordt afgesloten met een kort groepsgesprek. Er vindt een terugkoppeling plaats van het bezoek aan de directie en betreffende docenten van de school. 

Doelgroep: 8 GLO en VOJ 1

Programmaduur: 2-2,5 uur

Groepsgrootte: maximaal 30 leerlingen per keer

Begeleiding: minimaal 2 docenten per groep. Docenten nemen actief deel aan het programma en houden toezicht op de leerlingen. 

Kosten: gratis (vrijwillige bijdrage is welkom)

Doel: de leerlingen doen kennis op over de geschiedenis en het cultureel erfgoed van de Hindostaanse gemeenschap in Suriname. Zij leren wat cultureel erfgoed is en worden zich bewust van het belang hiervan. Zij ontwikkelen de volgende vaardigheden: zelf informatie verzamelen, verwerken en presenteren. 

Reserveren: T 463080 / 531267  E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.