Op zaterdag 27 mei vond de jaarlijkse Museumnacht voor de vierde keer plaats. Het Lalla Rookh deed dit jaar voor het eerst mee en was met de aantrekkelijke activiteiten voor jong en oud zeker een bezoek waard! Bezoekers konden de tentoonstelling bezoeken, meewerken aan rangoli's in de hal en voor jongeren was er de museumquiz met als hoofdprijs een tablet/phone. Met wel 500 bezoekers was de avond een groot succes! 

   

Op vrijdag 19 mei jl. hield Mohammad Nizam, zang- en muziekdocent van het Indiaas Cultureel Centrum voor een volle zaal een muzikale lezing over Indiase klassieke muziek. De heldere uitleg over diverse muziekstijlen, de prachtige zang en muziek en een enthousiast publiek dat spontaan meezong en klapte maakten het tot een zeer geslaagde avond! De avond werd georganiseerd in samenwerking met de Indiase Ambassade en het Indiaas Cultureel Centrum. 

Klik hier voor foto's.

Het draperen van een sari behoort tot het immaterieel cultureel erfgoed van de Hindostanen in Suriname. Het Lalla Rookh Museum organiseerde daarom op vrijdag 21 april 2017 de workshop sari draperen, zodat deze kennis  behouden blijft voor de gemeenschap. In sessies van een uur leerde Sadhana Mohan van dansschool Satrangi de deelnemers de fijne kneepjes. Het was een daverend succes! Met 60 dames waren beide groepen volgeboekt. Jong en oud, Hindostanen en niet-Hindostanen, gingen enthousiast aan de slag en na afloop vroegen velen om een vervolgworkshop. 

Klik hier voor foto's.

Het was deze maand een drukke maand voor schoolbezoeken! OS Meerzorg III bezocht het museum met al haar vijfde- en zesdeklassers, in totaal zes klassen. Ook de zesdeklassers van de St. Elizabethschool kwamen naar de tentoonstelling. De leerlingen leiden elkaar rond als echte museumgidsen. Hiertoe verdiepten zij zich eerst in groepjes van twee in een onderdeel van de tentoonstelling. Hierna vertelde elke groepje steeds aan de klas wat zij hadden gelezen en gezien. HAVO I bezocht het museum met al de examenklassen, en ondanks dat de studenten net een S.O. hadden gemaakt, gingen ze ijverig aan de slag met de opdrachten.

Klik hier voor de foto's van het bezoek van OS Meerzorg III.

Klik hier voor de foto's van het bezoek van HAVO I. 

Klik hier voor de foto's van het bezoek van de St. Elizabethschool.

 

 

 

 

Op vrijdag 17 maart jl. hield historica Tanya Sitaram een lezing in het Lalla Rookh Museum over het leven van de Hindostaanse vrouwen tijdens de contractperiode (1873-1921). Het is duidelijk dat er behoefte is binnen de gemeenschap om onze geschiedenis ook eindelijk vanuit vrouwelijk perspectief te belichten, want de historica deed haar verhaal voor een volle zaal van wel 140 mensen. Klik hier voor foto's.