Lalla Rookh Museum 
In 1873 bracht het schip de Lalla Rookh de eerste contractarbeiders uit India naar Suriname om op de plantages te werken. In het museum kunt u zien hoe het de contractarbeiders en hun nazaten hier is vergaan. Met grote tekstborden, historische foto´s en documenten, voorwerpen van vroeger, traditionele muziekinstrumenten, klederdrachten en sieraden wordt hun verhaal verteld. Een authentieke boerkiwagi, ezelskar, en een woonhut met een dak van palmbladeren, brengen het verleden tot leven. Op interactieve schermen kunt u wel honderd historische foto´s en video´s bekijken of uw kennis testen over de Hindostaanse geschiedenis en cultuur met onze quiz. Leuk en leerzaam voor volwassenen en kinderen!

Scholen
Het museum heeft speciale onderwijsprogramma’s voor scholen

Groepen
Wij verzorgen op afspraak ook rondleidingen voor groepen.

Thema avonden
Elke derde vrijdag van de maand organiseert het museum een thema avond, waarbij een onderwerp van de geschiedenis of het Hindostaans cultureel erfgoed wordt belicht. Dit kan bijvoorbeeld een lezing, vertoning van een documentaire of workshop zijn. 

Nationale Stichting Hindostaanse Immigratie (NSHI)
Het museum is opgericht door de NSHI op 5 juni 2016 met als doel het onderzoeken, vastleggen, bewaren, tentoonstellen van en informeren over de geschiedenis en het cultureel erfgoed van de Hindostanen.